The Windows Totally Make This 3-Story Chilean Home

Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
SGGB Architects designed the CBI House in Puerto Varas, Chile where the biggest challenge was thermal optimization. Spread out over three floors, the home was built within a clearing on a plot of land with ample vegetation. The clearing has a 15% slope and had much less plant life so it was the perfect spot to build the house. It also made way for the most amount of natural light since there were less trees right there.
1 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
2 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
Another requirement was to maximize the natural light so there are wide openings to let the light pour in. They also made a point to do as little to impact the earth as possible which is why they chose this spot.
Advertisement
3 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
The main floor is an open, public space that houses the kitchen, dining, and living room. The second, more private level, contains the bedrooms, and the small, top level is a bureau-hatch.
4 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
5 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
6 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
This side of the house opens up with large expanses of windows and a deck that runs the length of the house.
7 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
Due to the high amounts of rainfall, the structure sits above the ground heightened by a system of wood and concrete.
Advertisement
8 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
9 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
10 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
The interior has a very Scandinavian feel with lots of white and black details, and wood accents.
11 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
The windows frame the green vegetation outside reminding you you’re in the woods.
12 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
Advertisement
13 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
A hallway is kept light with the help of the floor-to-ceiling windows that span the length of it.
14 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
Strategically placed skylights add to the home’s brightness.
15 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
16 of 16
Photo: Sebastian Guevara Sinclair/Courtesy of Design Milk.
Advertisement

More from Home

Watch

R29 Original Series